Bahçe & Bitkiler

Badem Yağı Nedir? Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Eşleştirilen

Badem Yağı Nedir? Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Değerli okurlarım bugün Badem Yağının nasıl elde edildiğini ve Badem Yağının faydalarından bahsedeceğim. Öncelikle badem yağı badem ağacının mahsulüdür.

Yağ bakımından zengin olan badem, aslında badem ağacının tohumlarıdır. Bu tohumlar tatlı veya acı olabilir. Tatlı bademler gıda ve kozmetik sektöründe kullanılır. Bademlerin yağlarını çıkartmak için farklı yöntemler uygulanır. Bu yöntemler sonrasında Rafine edilmiş badem yağı ve Rafine edilmemiş badem yağı olarak iki tür badem yağı elde edilir. Mutfakta yemeklerde kullanılması için rafine edilmemiş badem yağı tercih edilmelidir.

Badem yağının içerisinde E vitamini ve düşük miktarda K vitamini bulunur. Ayrıca badem yağının içerisinde % 70 oranında tekli doymamış yağ, % 20 çoklu doymamış yağ, % 10 oranında doymuş yağ asidi bulunur.

badem yağı nedir badem yağının faydaları nelerdir

Badem Yağının Sağlığa Faydaları

1-Badem yağının sağlımıza birçok faydası vardır. Bunların başında kan şekerinin, kan basıncının düşmesi kolesterol seviyesinin dengelenmesi yer alır. Antioksidan bakımından zengin olan badem yağı içerisindeki E vitamini sayesinde yaşlılarda kalp rahatsızlığının yanında zihinsel bozulmalarında oluşmasını engeller.

2-Badem yağı düzenli ve vitamin değeri yüksek besinlerle beraber tüketildiğinde kilo vermenize yardımcı olabilir. Genellikle kilo vermek isteyen kişilerin yağlardan uzak durduğu görülür. Fakat yağ türleri doğru tüketilirse kilo vermeniz için size yardımcı olabilir.

3-Rafine edilmiş badem yağının kozmetik ürünlerde kullanıldığını söylemiştik. Badem yağı güzellik ürünlerinde çok fazla tercih edilir. Doğal cilt bakım, saç bakım ürünüdür. İçerisindeki yumuşatıcı özelliği sayesinde saçın sağlığını korurken, cildinde su kaybı yaşamasının önüne geçer. Cilt kuruluğunu önlemek, cildi nemlendirmek, erken yaşlanmanın önüne geçmek ve cildi zararlı güneş ışınlarından korumak için badem yağı kullanılabilir.

4-Rafine edilmemiş badem yağını mutfakla kullanabilirsiniz. Çünkü aşırı ısıya maruz kalmamıştır ve içerisindeki besinler kaybolmamıştır. Mutfak kullanımlarınızda rafine edilmemiş badem yağını kullanırken ısıtmamalısınız. Eğer ısıtırsanız içerisindeki besinler yok olacaktır.

 

Öğrenelim Portal

Bildiğinizi sanmanız, öğrenmemenizin en büyük düşmanıdır.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Badem yağını ayda bir saç bakımı için kullanırım ve bunun çok faydasını görürüm. Bir de kaş ve kirpiklerinin gürleşmesini isteyenlere de tavsiye ederim.
    Faydalı paylaşımınız için teşekkürler.

  2. Merhabalar,sizi yeni keşif ettim.Faydalı bilgi ile dolu olan blogunuzu sevdim.Takip ve izlemeye aldım.Bana da beklerim(tariflimutfak/sibelinyemekleri).Başarılar dilerim.

  3. Badem yağının sağlımıza birçok faydası vardır. Bunların başında kan şekerinin, kan basıncının düşmesi kolesterol seviyesinin dengelenmesi yer alır. Antioksidan bakımından zengin olan badem yağı içerisindeki E vitamini sayesinde yaşlılarda kalp rahatsızlığının yanında zihinsel bozulmalarında oluşmasını engeller.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı